Bespovratna sredstva za novootvorena radna mesta

Bez autora
Jun 14 2010

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja Vlade Republike Srbije i Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) objavili su danas javni poziv za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava za investicije za svako novootvoreno radno mesto. Ovo je 11. krug dodele bespovratnih sredstava.Do sada je ovaj program obezbedio otvaranje više od 17.000 radnih mesta i direktne investicije veće od 635 miliona evra. Ukupno 114 projekata je do sada pokrenuto, a država je za te namene bespovratno opredelila više od 47 miliona evra. Investitori mogu da pošalju prijave od 14. juna do 27. avgusta, a uputstva i potrebna dokumentacija mogu se preuzeti na internet stranici SIEPA...

oziv investitorima da konkurišu za bespovratna sredstvaMinistarstvo ekonomije i regionalnog razvoja Vlade Republike Srbije i Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) objavili su danas javni poziv za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava za investicije za svako novootvoreno radno mesto.

Ovo je 11. krug dodele bespovratnih sredstava. Do sada je ovaj program obezbedio otvaranje više od 17.000 radnih mesta i direktne investicije veće od 635 miliona evra.

Ukupno 114 projekata je do sada pokrenuto, a država je za te namene bespovratno opredelila više od 47 miliona evra.

Investitori mogu da pošalju prijave od 14. juna do 27. avgusta, a uputstva i potrebna dokumentacija mogu se preuzeti na internet stranici SIEPA.

Za investicije u proizvodni sektor podsticajna sredstva po novootvorenom radnom mestu iznose od 2.000 do 5.000 evra, dok se za ulaganja devastirana i područja obuhvaćena programom oživljavanja industrijskih centara (Niš, Kraljevo, Novi Pazar i Zaječar) opredeljuje od 4.000 do 10.000 evra.

Bespovratna sredstva za investiranje u automobilsku, elektronsku i industriju informacionih i telekomunikacionih tehnologija u područja obuhvaćena programom oživljavanja industrijskih centara iznose od 5.000 do 10.000 evra, dok za investicije u sektor usluga ovi podsticaji iznose od 2.000 do 4.000 evra po novouposlenom radniku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik